In deze blog leren we of honden sinaasappels kunnen eten, inclusief sinaasappelschillen en -sap. We ontdekken ook of sinaasappel voordelen heeft voor honden.

Sinaasappels zijn een citrusvrucht die in de zomermaanden verfrissend kan zijn en wanneer ze gemaakt worden tot sap een populair ochtenddrankje, maar ze worden ook gebruikt om smaak en aroma te versterken in warme dranken en gevogelte in de wintermaanden, vooral tijdens de feestdagen. Maar, kunnen honden sinaasappels eten?

Kunnen honden sinasappels eten?

Ja, honden kunnen het vruchtvlees van sinaasappels eten, maar het is mogelijk dat uw hond het niet lekker vindt. Ze zitten vol met voedingsstoffen zoals vitamine C, kalium en vezels, dus als uw hond van de smaak houdt, zijn een paar kleine stukjes sinaasappelvlees als traktatie prima voor een hond; 1 tot 2 plakjes maximaal is een goede richtlijn om te volgen.

Omdat sinaasappels een citrusvrucht zijn, bevatten ze echter een redelijk hoog gehalte aan zuur en natuurlijke suikers, dus sinaasappels zijn niet geschikt voor honden die te zwaar zijn en voor diabetici.

Kunnen honden sinaasappelschillen eten?

Nee, een hond mag geen schil van een sinaasappel krijgen. Ze mogen ook geen zaden of wit vruchtvlees krijgen, want dat kan giftige stoffen bevatten. Alleen het vruchtvlees is oké voor onze viervoeters.

Sinaasappelschillen zijn ook een hoog risico op het veroorzaken van een obstructie in hun spijsverteringskanaal.

Kunnen honden mandarijnen eten?

Zolang het alleen het vruchtvlees is dat ze van de mandarijn krijgen, ja. Honden kunnen ook het vruchtvlees van satsuma’s en clementines krijgen

Kunnen honden sinaasappelsap drinken?

Nee. Sinaasappelsap is doorgaans geconcentreerd met extra zuren en suikers die een probleem kunnen veroorzaken voor uw pup. Het is het beste om bij water te blijven als u zich zorgen maakt over het hydrateren van uw hond.

Gerelateerd product

4.8/5 – 252 kwispelende honden

Probiotica+ Darmsnoepjes

  • Gezonder darmstelsel & ontlasting
  • 100% natuurlijke ingrediënten
  • Wetenschappelijk bewezen effectiviteit

Mijn hondje had al 3 jaar maagpijn, en gaf vaak over terwijl we alle weken naar de dierenarts gingen. Maar sinds ik 2 maanden terug ben begonnen met Suppdog is ze weer happy! En haar baasje ook.

Sabine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *