Remedies tegen diarree om het buikje van je hond te verlichten

Niemand houdt van diarree – ongeacht of je een mens of hond bent! Het nare gevoel, de pijn & de constante behoefte om naar de wc te gaan. Het is verschrikkelijk. Stel je eens voor hoe afschuwelijk het voor je hondje moet zijn als hij last heeft van zijn maagje!

Helaas kunnen onze viervoeters ons niet vertellen wanneer er iets mis is.

Om te beginnen bij het begin: wat os de oorzaak ervan dat het maagje van slag is? Stress, verandering van dieet, een allergie, iets verkeerds gegeten. Het kan allemaal de oorzaak zijn van diarree.

Maar soms kan dunne ontlasting ook een aanwijzing zijn voor een groter gezondheidsprobleem: een chronische ziekte, darmparasieten of een bacteriële ziekte.

Is het tijd om naar de dierenarts te gaan?

Onze viervoeters kunnen niet vertellen wat de oorzaak is van de diarree. Hoewel diarree zowel voor mensen als honden geheel normaal is zijn er wel een paar momenten om professionele hulp te zoeken. Zoals de volgende:

 • Verlies van eetlast
 • Vermoeidheid
 • Uitdroging
 • Zwarte of bloederige ontlasting
 • Overgeven
 • Buikpijn (dit uit zich in kreunen, huilen of overmatig hijgen bij aanraking)
 • Opgeblazen gevoel

Als een van de bovenstaande punten langer duren dan 48 uur in combinatie met diaree dan zouden wij aanraden om een dierenarts te bezoeken.

Wat kan jij doen in deze situaties

Vasten

Als je hond last heeft van zijn buik dan is het beste wat je kunt doen de hoeveelheid voedsel die hij binnenkrijgt verminderen.

Soms als het probleem klein is is het beste wat je kan doen om het maagje van de hond wat rust te geven. Dat wil zeggen 12 uur geen voedsel geven. Zodat het maagje van jouw hondje alle narigheid kan wegspoelen. Belangrijk is hydratatie. Met diarree verliezen honden veel vocht, houd in de gaten dat ze niet te veel vocht verliezen. Vaak eten honden vanuit hun natuurlijk instinct al niks meer tijdens diarree.

Een simpel dieet

Als de 112 uur vast voorbij is is het belangrijk om weer wat voedsel in het lichaam van jouw hondje te krijgen. Als hij nog steeds last heeft van diaree, laat hem dan nog eens 12 uur vasten & geef hem pas weer eten als de ontlasting is gestopt.

Aangezien de oorzaak van de maagklachten van je hond kan liggen in iets wat hij heeft gegeten – of zelfs in een allergie die hij heeft ontwikkeld voor zijn normale voeding, moet je ervoor zorgen dat hij weer begint te eten met een heel eenvoudig dieet. Geef ze langzaam kleine porties gekookt wit vlees als eten – zoals kip, fijngesnipperd over kale, gekookte witte rijst.

Maar we mogen de honden met graanintoleranties of op een graanvrij dieet niet vergeten! Waarom probeer je voor graangevoelige honden geen gepureerde banaan? Laat je viervoeter om de paar uur 2 lepels gepureerde banaan eten en verhoog de hoeveelheid geleidelijk naarmate de dag vordert.

Probeer een probiotica

Net als bij ons mensen worden bij diarree de gezonde bacteriën in de buik samen met de slechte bacteriën uitgedreven, dus het is belangrijk deze zo snel mogelijk weer op te bouwen.

Hoe? Een hoogwaardig, honden probiotica is de beste optie.

Probiotica zijn geweldig om de goede bacteriën in hun darmen weer aan te vullen nadat ze door diarree hun voorraad hebben verloren. Een gezonde spijsvertering zal resulteren in een versterkte immuniteit en een levendiger, gelukkiger hondje!

Natuurlijke voeding

Het beste voor als je pup een raar buikje heeft, is om ze te voorzien van voedsel dat niet nog meer last veroorzaakt. Pompoenpuree, chiazaad zijn goede bronnen voor het genezen en ondersteunen van maagproblemen. Pompoen in het bijzonder zit vol met vezels die kunnen helpen om de ontlasting van je hond stevig en gezond te houden.

Chiazaad is ook een goede bron van vezels, en heeft het vermogen om overtollig water te absorberen.

Natuurlijk raden we je aan je dierenarts te raadplegen voordat u grote veranderingen aanbrengt in het dieet van je hond… Je wilt niet iets doen dat nog meer maagproblemen veroorzaakt.

Kijk naar supplementen

Het is altijd een goed idee om te proberen gezondheidsproblemen voor te zijn, ongeacht of je hond ooit eerder problemen heeft gehad. Wetend dat je jouw hond ondersteunt op de beste manier mogelijk is belangrijk als honden-ouder.

Waarom geeft je je hond niet een extra stimulans met een multivitamine speciaal voor honden om hun algehele gezondheid te ondersteunen?

Voorkomen is beter dan genezen!

Hoewel het belangrijk is om te leren over honden diarree, het voorkomen van honden diarree is net zo belangrijk. Met dat gezegd, er zijn bepaalde voedingsmiddelen waar u op moet letten. Vermijd het voeren van uw hond een van deze voedingsmiddelen:

 • Zuivel
 • Rauw of ongereinigd vlees
 • Bedorven voedsel

Gerelateerd product

4.8/5 – 252 kwispelende honden

Probiotica+ Darmsnoepjes

 • Gezonder darmstelsel & ontlasting
 • 100% natuurlijke ingrediënten
 • Wetenschappelijk bewezen effectiviteit

Mijn hondje had al 3 jaar maagpijn, en gaf vaak over terwijl we alle weken naar de dierenarts gingen. Maar sinds ik 2 maanden terug ben begonnen met Suppdog is ze weer happy! En haar baasje ook.

Sabine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *