Calcium

Calcium is essentieel voor honden, vooral voor puppies, omdat het nodig is voor de groei en ontwikkeling van sterke botten, tanden, spieren en het hart. Puppies hebben meer calcium nodig dan volwassen honden. Te weinig calcium kan leiden tot zwakke botten, dus het is belangrijk dat puppies voldoende calcium binnenkrijgen via hun voeding. De hoeveelheid calcium die een hond nodig heeft, is afhankelijk van zijn grootte en te veel calcium kan problematisch zijn, vooral voor puppies, omdat hun lichaam het niet goed kan reguleren. Calcium is ook belangrijk voor de werking van spieren en het hart.

  • Te vinden in: kaas, yoghurt, melk, vis, eieren, broccoli en spinazie
  • Gebruikt in: Probiotica+ & Mobiliteit+
  • Functie: Voedingsbestanddeel

Voordelen

  • Essentieel voor gezonde groei van botten en tanden (vooral bij puppy’s)
  • Ondersteunt de werking van spieren en hart
  • Zorgt voor stevigheid in het skelet

Wetenschappelijk Ondersteund

Wij gebruiken voedingsstoffen die worden ondersteund door een aanzienlijke hoeveelheid onderzoek die elke dag toeneemt.

Price, A. K., de Godoy, M. R. C., Harper, T. A., Knap, K. E., Joslyn, S., Pietrzkowski, Z., Cross, B. K., Detweiler, K. B., & Swanson, K. S. (2017). Effects of dietary calcium fructoborate supplementation on joint comfort and flexibility and serum inflammatory markers in dogs with osteoarthritis. Journal of animal science95(7), 2907–2916. https://doi.org/10.2527/jas.2017.1588

– PupMed, 2017

Ondersteund door dierenartsen DVM. MSc. Adriana Solis Gutierrez “Een gezonde hond is een gelukkige hond. Het toevoegen van supplementen aan de routine van uw hond biedt uw hond een gezondere levensstijl van binnenuit. Suppdog biedt een hond-eerst benadering van welzijn en voedingswaarde op lange termijn.”