Hypochlorigzuur

Hypochlorigzuur (HOCl) is een natuurlijk molecuul in het lichaam dat door de witte bloedcellen wordt aangemaakt om infecties, bacteriën en verwondingen aan de huid af te weren. Het bestaat uit waterstof, zuurstof en chloor (HOCl) en is antimicrobieel en ontstekingsremmend.

Het is een belangrijk onderdeel van ons immuunsysteem. Hypochlorigzuur heeft een bacteriocide en virucide werking, wat betekent dat het bacteriën en virussen doodt, niet zwakker maakt of tegenhoudt, zoals andere middelen. Dit proces is erg duurzaam, er is immers alleen water, zout en stroom nodig, en de werkzame stof is erg geschikt voor mens, dier en milieu. Het wordt dan ook wel de natuurijke desinfectant genoemd.

  • Te vinden in: Mens- & Dierenlichaam
  • Gebruikt in: Dental Formula+
  • Functie: Voedingsstof

Voordelen

  • Natuurlijke desinfectant
  • Duurzame productie
  • Antimicrobieel en ontstekingsremmend
Hypochlorigzuur in plastic wetenschappelijk bakje met pipet

Wetenschappelijk Ondersteund

Wij gebruiken voedingsstoffen die worden ondersteund door een aanzienlijke hoeveelheid onderzoek die elke dag toeneemt.

Mueller, R. S., Baumann, K., Boehm, T. M. S. A., Dörfelt, S., Kasper, B., & Udraite-Vovk, L. (2022). Evaluation of hypochlorous acid as an ear flush in dogs with chronic otitis externa. Veterinary Dermatology34(2), 134–141. https://doi.org/10.1111/vde.13142

– Veterinary Dermatology, 2022


López, F. U., Kopper, P. M. P., Della Bona, A., Steier, L., De Figueiredo, J. a. P., & Vier-Pelisser, F. V. (2015). Effect of Different Irrigating Solutions and Photo-Activated Therapy for In Vivo Root Canal Treatment. Brazilian Dental Journal26(3), 228–233. https://doi.org/10.1590/0103-6440201300154

– Brazilian Dental Journal, 2015

Ondersteund door dierenartsen DVM. MSc. Adriana Solis Gutierrez “Een gezonde hond is een gelukkige hond. Het toevoegen van supplementen aan de routine van uw hond biedt uw hond een gezondere levensstijl van binnenuit. Suppdog biedt een hond-eerst benadering van welzijn en voedingswaarde op lange termijn.”