Methylsulfonylmethaan (MSM)

MSM is een natuurlijk supplement dat voornamelijk wordt gebruikt als ontstekingsremmer en antioxidant bij aandoeningen zoals artritis en sommige vormen van kanker. Het is een natuurlijk voorkomende vorm van zwavelverbindingen die worden geproduceerd door plankton en is te vinden in voedingsmiddelen zoals koemelk, vlees, zeevruchten, fruit, noten en groenten. MSM wordt in het lichaam opgeslagen in bijna elke lichaamscel en is essentieel voor de vorming van bloedproteïnen, aminozuren, conectief weefsel en een gezonde huid. Bij honden kan een tekort aan zwavel leiden tot een doffe vacht of huidproblemen, een slecht GI- en immuunsysteem, gewrichtspijn en artritis. MSM supplementen worden voornamelijk aan honden gegeven voor ondersteuning van gewrichten en bindweefsel, verlichting van pijn als gevolg van artritis, behoud van een gezonde huid en haar en verlichting van sommige allergiesymptomen. MSM heeft ook een antiparasitaire werking tegen Giardia, spoelwormen en andere darmwormen.

  • Te vinden in: koemelk, vlees, zeevruchten, fruit, noten en groenten
  • Gebruikt in: Mobiliteit+
  • Functie: Voedingsstof

Voordelen

  • Ondersteuning van gewrichten en bindweefsel
  • Behoud van een gezonde huid en gezond haar
  • Vermindering van sommige allergiesymptomen
  • Verlichting van pijn als gevolg van artritis, heupdysplasie en gewrichtsproblemen

Wetenschappelijk Ondersteund

Wij gebruiken voedingsstoffen die worden ondersteund door een aanzienlijke hoeveelheid onderzoek die elke dag toeneemt.

HET EFFECT VAN DIËTAIRE CHONDROPROTECTIVA OP OSTEOARTROSE BIJ DE HOND, Paul HEIJNEN

– Universiteit Gent Faculteit Diergeneeskunde, 2008-2009


Methylsulfonylmethane (MSM) | VCA Animal Hospitals. (n.d.). Vca. https://vcahospitals.com/know-your-pet/msm

– VCA Animal Hospitals


Henrotin, Y., & Mobasheri, A. (2018). Natural Products for Promoting Joint Health and Managing Osteoarthritis. Current rheumatology reports20(11), 72. https://doi.org/10.1007/s11926-018-0782-9

– PupMed, 2018

Ondersteund door dierenartsen Dierenarts Dr. Richard V. “Een uitstekend hulpmiddel voor een gezonde spijsvertering & huid.”