Kunnen honden lachen?

In deze blog leer je of honden echt kunnen lachen en waarom ze dat misschien doen.

Technisch gezien, kan een hond eruit zien alsof hij lacht. Maar eigenlijk zou de vraag moeten zijn of honden lachen om dezelfde redenen als wij? Geeft een hond die lacht aan dat hij echt blij is?

Als onze honden een wijde bek hebben en hun tong uitsteken, de beruchte hondenlach, zijn ze meestal het gelukkigst omdat dit een ontspannen staat voor een hond is. Ze kunnen aan het wandelen zijn met jou of aan het spelen met jou of je bent net thuisgekomen en bij hun lach hoort ook een wiebelende staart!

Lachende hond

Er is nog een andere factor om in acht te nemen, namelijk positieve versterking. Wanneer een hond eruit ziet alsof hij lacht, reageren mensen vaak enthousiast en blij, dus de hond leert dat hij lof en aandacht krijgt wanneer hij deze gezichtsuitdrukking maakt. Ze kunnen ook een hondenlach tonen om jou op te vrolijken, omdat ze hebben geleerd dat het je blij maakt en de meeste honden houden er niets meer van om hun eigenaar te plezieren. Een andere reden waarom ze hun gezicht in een lachhouding kunnen ontspannen, is omdat ze onderdanig zijn.

Ze kunnen ook proberen je gezichtsuitdrukking na te bootsen omdat ze het van jou hebben “gepikt”. Net zoals wij mensen lachen met elkaar! Dit fenomeen wordt “aanstekelijke lach” genoemd.

Dus, gezien het bovenstaande, is een betere aanwijzing voor de echte geluk van een hond zijn lichaamstaal. Zijn ze ontspannen en rustig in hun houding en lichaamshouding? Wiebelt hun staart heen en weer? Dit is een echte aanwijzing voor een blije hond!

De meeste honden zijn behoorlijk duidelijk wanneer ze opgewonden, blij of tevreden zijn, maar onthoud: alleen omdat je hond niet “lacht”, betekent dit niet dat hij ongelukkig is.

Gerelateerd product

4.8/5 – 252 kwispelende honden

Probiotica+ Darmsnoepjes

  • Gezonder darmstelsel & ontlasting
  • 100% natuurlijke ingrediënten
  • Wetenschappelijk bewezen effectiviteit

Mijn hondje had al 3 jaar maagpijn, en gaf vaak over terwijl we alle weken naar de dierenarts gingen. Maar sinds ik 2 maanden terug ben begonnen met Suppdog is ze weer happy! En haar baasje ook.

Sabine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *