Waarom houden honden van buikmassages?
‘’Waarom vinden honden het fijn als er over hun buik wordt gewreven?’’ In deze blog leren we waarom hinden buikmassages zo fijn vinden….

Honden buikmassage
Voordat we gaan begrijpen waarom honden graag over hun buik gewreven worden, is het belangrijk te weten of het een buikmassage is waar ze op uit zijn of dat ze uit angst onderdanig proberen te zijn. Dat klopt, honden gaan op hun rug liggen en leggen hun buik bloot om beide redenen!

Honden zullen deze onderdanige houding vaak aannemen om je te laten weten dat zij geen bedreiging vormen. Dit komt vaak voor als zij sociale spanning opmerken.

Als een hond echt een buikmassage wil, zal zijn bek los en open zijn, zijn ogen zacht en helder, en zijn staart en lichaamstaal ontspannen en zelfs een beetje actief.

Een hond die je gewoon probeert te paaien zal veel gespannener en stiller zijn, mogelijk zijn lippen likken of lijkt een gek gezicht te trekken waarbij hij zijn ogen wijd open heeft. Ze kunnen ook zachtjes janken of jammeren.

Als jouw hond dat laatste lijkt te doen, probeer hem dan op zachte toon te kalmeren en wacht tot hij zich ontspant. je moet een duidelijk ongemakkelijke hond niet dwingen tot een buikmassage.

Waarom vinden honden het fijn als hun buik wordt gewreven?
Eerlijk gezegd is dat moeilijk te zeggen! Honden kunnen hun buik tot op zekere hoogte krabben met hun eigen achterpoten of bek, maar niet zo effectief als een mensenhand dat kan.

Veel honden lijken te genieten van een buikmassage in combinatie met het rollen en bewegen van hun rug. Het moet voor hen super ontspannend, rustgevend en aangenaam zijn dat iemand anders zachte druk uitoefent op hun huid en vacht… Een beetje zoals een massage voor ons!

Sommige honden hebben meer zin in een buikmassage als ze net wakker zijn; waarschijnlijk omdat dan hun serotonineniveau (gelukshormonen) het hoogst is.

Maar niet alle honden houden van een buikmassage, vooral honden die nerveus zijn of die gered of mishandeld zijn. De buik van een hond is een zeer kwetsbaar gebied; als een hond zijn buik aan je blootgeeft, geeft hij blijk van veel vertrouwen en genegenheid en zijn terughoudendheid of aarzeling om zijn buik bloot te geven moet altijd worden gerespecteerd.

Zorg ervoor dat je de basis lichaamstaal van honden herkent om zo goed mogelijk te begrijpen wat jouw hond van plan is.

Gerelateerd product

4.8/5 – 252 kwispelende honden

Probiotica+ Darmsnoepjes

  • Gezonder darmstelsel & ontlasting
  • 100% natuurlijke ingrediënten
  • Wetenschappelijk bewezen effectiviteit

Mijn hondje had al 3 jaar maagpijn, en gaf vaak over terwijl we alle weken naar de dierenarts gingen. Maar sinds ik 2 maanden terug ben begonnen met Suppdog is ze weer happy! En haar baasje ook.

Sabine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *