Gist

Gist is een micro-organisme dat van nature voorkomt op planten, in de grond en in de lucht. Het wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie, waaronder in brood, bier en wijn, en kan ook als supplement worden ingenomen. Gist wordt ook gebruikt in diervoeder en kan worden gevonden in voeding voor huisdieren zoals honden- en kattenvoer. Een studie heeft aangetoond dat het toevoegen van een product met een hoog gehalte aan β-glucanen en MOS aan de voeding van honden een mogelijke gezondheidsbevorderende rol kan spelen. Gist is een populair ingrediënt in diervoeding vanwege de vele voordelen, zoals verbeterde huid- en haargezondheid, darmgezondheid en immunomodulerende eigenschappen. MOS worden gebruikt vanwege hun prebiotisch effect, terwijl beta-glucanen een effectieve modulator zijn van zowel aangeboren als verworven immuniteit. Geïnactiveerd seleniumgist is een bron van organisch selenium en kan gemakkelijk worden verteerd door het lichaam.

  • Te vinden in: brood, blauwe kaas
  • Gebruikt in: Probiotica+
  • Functie: Voedingsbestanddeel

Voordelen

  • Bevat immunomolerende eigenschappen
  • Verminderen het risico van kolonisatie met pathogenen
  • Essentieel voor een lekkere smaak

Wetenschappelijk Ondersteund

Wij gebruiken voedingsstoffen die worden ondersteund door een aanzienlijke hoeveelheid onderzoek die elke dag toeneemt.

Pieter Van den Abbeele, Cindy Duysburgh, Maike Rakebrandt, Massimo Marzorati, Dried yeast cell walls high in beta-glucan and mannan-oligosaccharides positively affect microbial composition and activity in the canine gastrointestinal tract in vitro, Journal of Animal Science, Volume 98, Issue 6, June 2020, skaa173, https://doi.org/10.1093/jas/skaa173

– Journal of Animal Science, 2020

Ondersteund door dierenartsen DVM. MSc. Adriana Solis Gutierrez “Een gezonde hond is een gelukkige hond. Het toevoegen van supplementen aan de routine van uw hond biedt uw hond een gezondere levensstijl van binnenuit. Suppdog biedt een hond-eerst benadering van welzijn en voedingswaarde op lange termijn.”