In een onderzoek uit 2005 (Raghavan, Knapp, Bonney) werden honden gevoerd met commercieel hondenvoer en werd aan de ene helft van de groep minstens 3 keer per week groente toegevoegd. De resultaten toonden aan dat honden die bladgroenten kregen, zoals broccoli, 90% minder kans hadden om kanker te ontwikkelen, terwijl honden die oranje-gele groenten, zoals wortelen, kregen, 70% minder kans hadden op kanker. Het onderzoek had geen schokkende resultaten, maar het benadrukt wel het belang van het toevoegen van groenten aan het dieet van huisdieren om hun gezondheid te verbeteren.

Het is inderdaad indrukwekkend dat een eenvoudige wortel kan helpen om kanker bij honden te voorkomen. Dit onderzoek onderstreept het belang van de kwaliteit van het voer van huisdieren. Het is echter ook belangrijk om te beseffen dat de manier waarop ons voedsel wordt geproduceerd, aan het veranderen is. Er is een opkomst van genetisch gemodificeerde “vee” fabrieken en het gebruik van pesticiden in de landbouw is wijdverbreid. Daarom is het cruciaal om de kwaliteit van het voedsel dat we aan onszelf en onze huisdieren geven, nauwlettend in de gaten te houden en te kiezen voor hoogwaardige, gezonde opties.

Het is belangrijk om verse, biologische groenten te consumeren, omdat deze ons lichaam helpen bij het ontgiften van schadelijke stoffen die we binnenkrijgen en die zo snel mogelijk moeten worden afgevoerd. Dit geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor honden. Door groene, oranje en gele groenten aan je hond te geven, kun je het risico op het ontwikkelen van kanker verlagen. Kanker is helaas een ziekte die de afgelopen jaren steeds vaker voorkomt. Door ervoor te zorgen dat je hond gezonde voeding binnenkrijgt, kun je zijn gezondheid en welzijn verbeteren en hem helpen om een lang en gezond leven te leiden.

Bronnen

  1. Do dogs need vegetables or fruit for vitamin C ? (cabdirect.org)
    Auteur: Beosemer, L. J.

Profielfoto van Cémenne Snijder, klanttevredenheid manager en contentschrijver bij Suppdog. Afstudeerstudent Diergeneeskunde & Management bij Hogeschool Aeres in Dronten.

Ontmoet de auteur

Cémenne Snijder
Student Diergezondheid en allround dierenvriend die absoluut dol is op schrijven en onderzoek doen naar alles wat met honden te maken heeft!
Student Diergezondheid en allround dierenvriend die absoluut dol is op schrijven en onderzoek doen naar alles wat met honden te maken heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *