Hond die vlees eet

Weet jij welk vlees het beste is voor honden? In deze blog kijken we naar de voordelen van het toevoegen van bepaalde vleessoorten aan het dieet van je pup, en of vlees goed is voor honden.

Als het gaat om onze viervoeters, discussiëren velen van ons over welk dieet het beste is voor onze honden. Zijn het van nature carnivoren, die net als hun voorouders leven van een dieet met rauw vlees? Of zijn ze zoals wij en hebben ze een meer omnivoor dieet nodig?

Het blijkt dat onze pups baat hebben bij een omnivoor dieet, waarbij zowel vlees als groenten even belangrijk zijn.

Variatie is dus belangrijk als het gaat om de voeding en gezondheid van je hond, en vlees is een cruciaal onderdeel van het dieet van je hond, omdat het hen kan voorzien van een groot aantal gezondheidsvoordelen; eiwitten, vitaminen en mineralen.

Lees verder om te ontdekken welk vlees het beste is voor honden.

Wat is het beste vlees voor honden?

Kip

Kip is een van de meest populaire vleessoorten, zowel voor mens als dier. Maar is kip goed voor honden?

Net als veel ander vlees biedt kip veel voordelen zonder dat het veel geld kost. Dit witte vlees zit boordevol eiwitten, maar bevat, in tegenstelling tot rund- en varkensvlees, minder vet, wat beter is voor je hond.

Naast de positieve kanten van kip zijn er ook gevaren…

Salmonella komt vaak voor in kip als die niet goed gekookt of bereid wordt. Zorg er ALTIJD voor dat je kip goed kookt, tot het wit is en er geen roze stukjes in zitten.

Rundvlees

Rundvlees is een hoogwaardige eiwitbron, rijk aan vitamine A, B en D, ijzer, foliumzuur, zink, koper en essentiële vetzuren, daarom is het zo’n populaire vleeskeuze onder huisdiereigenaren.

Hoewel het duurder is dan kip, is het nog steeds een goede vleeskeuze voor honden en ze zijn er toevallig dol op!

Rundvlees bestaat uit verschillende stukken, wat verschillende kosten met zich meebrengt, en sommige bevatten meer vet dan andere. Als je rundvlees wilt toevoegen aan het dieet van jouw huisdier, probeer dan de juiste snit en prijs te vinden die het beste past bij jou en je hond.

Rundvlees zit onder andere ook in de Probiotics+ van Suppdog. Dit supplement zorgt ervoor dat de darmflora van je hond weer in balans wordt gebracht. Je hond zal met het geven van de Probiotics+ minder last krijgen van jeuk, gras eten, poot likken, krabben enzovoorts.

Suppdog Probiotica+ potje

De #1 natuurlijke & wetenschappelijke oplossing

  • Brengt de darmflora in balans
  • Ondersteunt bij o.a. jeuk, krabben, kopschudden, gistopbouw
  • 1 miljard+ goede bacteriën in 1 snoepje

Kalkoen

Net als kip is kalkoen een mager, vetarm, wit vlees. Het bevat veel eiwitten, vitamine B, B3, B12 en ijzer, die allemaal de algemene gezondheid en het welzijn van jouw hond bevorderen.

Als je besluit kalkoen aan het dieet van uw hond toe te voegen, zorg er dan altijd voor dat de kalkoen doorbakken is om salmonella te voorkomen (net als bij kip).

Konijn

Boordevol eiwitten, vitaminen en mineralen is konijn een mager, wild vlees met een hoge biologische waarde door het gehalte aan aminozuren, waardoor het een geweldig vlees is om aan je hond te geven. Het bevat eigenlijk evenveel eiwitten als kip, maar door het rijke vet zal uw hond kwijlen om meer!

In tegenstelling tot de hierboven genoemde vleessoorten zul je konijnenvlees voor honden bij de slager of op de boerenmarkt moeten kopen, omdat het niet altijd in de plaatselijke supermarkt verkrijgbaar is. En omdat het iets taaier is, kan het zijn dat je hond de voorkeur geeft aan ander vlees.

Zalm

We weten dat zalm rijk is aan omega 3 en 6 vetzuren, maar wist je dat zalm ook een goede bron van eiwitten is?

Met de mix van omega-3 vetzuren en eiwitten, is zalm een geweldige keuze van vlees om aan jouw hond te geven. Het helpt bij het onderhouden van een goede huid en vacht, het bevorderen van een gezond immuunsysteem en hartgezondheid en het onderhouden van een normale ontstekingsreactie.

Lam

Lam zit in veel soorten hondenvoer, maar is niet een van de meest voorkomende vleessoorten die hondeneigenaren aan de dagelijkse routine van hun hond toevoegen…

Lamsvlees is duurder vlees dan de andere hierboven genoemde vleessoorten, en kan sommige hondeneigenaren ervan weerhouden te veel uit te geven aan een vlees dat niet zo ver gaat vanwege het hoge watergehalte.

Het voordeel van lamsvlees is dat het magerder is dan varkens- of rundvlees en meer eiwitten bevat! Het bevat ook minder calorieën, waardoor het een zeer aantrekkelijke vleeskeuze is voor je hond.

Conclusie

Veel verschillende keuze, uiteindelijk is het belangrijkste om te onderzoeken waar jouw hond het beste op reageert!

Bronnen

  1. Salmonellosis in Animals – Digestive System – Merck Veterinary Manual (merckvetmanual.com)
    Auteur: Walter Grünberg
  2. BARF lezing najaarsdag 0109 (mcvoordieren.nl)
    Auteur: Dr. Esther A. Hagen-Plantinga

Profielfoto van Cémenne Snijder, klanttevredenheid manager en contentschrijver bij Suppdog. Afstudeerstudent Diergeneeskunde & Management bij Hogeschool Aeres in Dronten.

Ontmoet de auteur

Cémenne Snijder
Student Diergezondheid en allround dierenvriend die absoluut dol is op schrijven en onderzoek doen naar alles wat met honden te maken heeft!
Student Diergezondheid en allround dierenvriend die absoluut dol is op schrijven en onderzoek doen naar alles wat met honden te maken heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *