In deze blog bespreken we wat de slaap posities van honden betekenen. We bespreken de verschillende posities waarin honden graag slapen, de betekenis achter elke rustpositie, en de slaapgewoonten van de hond. Lees verder om enkele redenen achter de slaappositie van jouw hond te ontdekken en nog veel meer!

Als u een honden ouder, heb je misschien wel gemerkt dat honden veel langer slapen dan mensen! Grotere hondenrassen hebben vaak langere dutjes nodig dan kleinere. En als je een puppy hebt, die kunnen er helemaal wat van, puppies slapen tot wel 19 uur per dag.

Wist je dat de slaappositie van jouw hond veel kan vertellen over zijn gezondheid en geluk? Maar, je kunt dit alleen beoordelen als je weet waar je op moet letten.

Slapen op hun zij

Dit is de meest voorkomende houding die honden aannemen als ze slapen: op hun zij, met hun poten uitgestrekt. Dit is een comfortabele, ontspannen en gelukkige hond! Ze zijn duidelijk erg gewend & comfortabel aan hun omgeving.

Deze slaappositie duidt ook op een diepere fase van de slaap, vaak dromen honden in deze positie. Als je hond graag op zijn zij slaapt, zorg er dan voor dat hij voldoende ruimte heeft om dit te doen en dat zijn hondenbed niet te klein is.

Slapend op hun buik

Als jouw hond op zijn buik ligt te slapen, met zijn kin op zijn poten, betekent dit meestal dat jouw hond aan het uitrusten is maar niet aan het dutten. Hij zal van houding veranderen om in een diepere slaaptoestand te komen, of hij zal opstaan als hij er klaar voor is.

De superheld!

Dit is wanneer de kin van jouw hond op de grond ligt, en de armen en benen gespreid zijn, een beetje zoals een superheld! Dit is een houding die vaker wordt aangenomen door puppies of hoog-energierijke rassen, die vaker een dutje moeten doen, maar ook klaar willen zijn om weer te gaan spelen zodra ze er klaar voor zijn!

Opgerold in een balletje

Als je hond zich opkrult van neus tot staart, maakt dit hem zo klein mogelijk, wat hem helpt zich warm te houden. Het is ook een beschermende houding omdat hun achterste en hoofd hun meest vitale organen bedekken.

Deze slaaphouding laat niet veel beweging toe en kan verschillende dingen betekenen: ze voelen zich niet zo op hun gemak in hun omgeving, ze houden zich warm (dus je zult deze houding vaker zien tijdens de koudere maanden van het jaar), of ze hebben het gewoon liever!

Slapend op hun rug

Het tegenovergestelde van opgekruld zijn! Deze slaappositie betekent een blootgestelde buik & dat jouw hond moet afkoelen, dus je zult deze houding waarschijnlijk zien in warmere maanden of als de verwarming aanstaat.

De vacht op de buik van de hond is dunner, en op de poten zitten de zweetklieren, dus als ze deze plekken blootleggen, kunnen ze makkelijker afkoelen. Maar dit betekent ook dat ze erg op hun rustplek moeten vertrouwen: in deze houding stellen ze de meest kwetsbare delen van hun lichaam bloot.

Met jou of andere huisdieren slapen

Dus, jouw hond houdt van knuffelen – aww! Deze houding is niet alleen een teken van genegenheid en vertrouwen, maar geeft ze ook een gevoel van comfort, veiligheid en warmte. Puppy’s doen dit met hun moeder omdat ze meer moeite hebben om hun lichaamswarmte te reguleren als ze heel klein zijn. Dit gedrag blijft vaak hangen naarmate ze volwassener worden, omdat ze het leuk vinden en het is een manier om zich te binden.

Gerelateerd product

4.8/5 – 252 kwispelende honden

Probiotica+ Darmsnoepjes

  • Gezonder darmstelsel & ontlasting
  • 100% natuurlijke ingrediënten
  • Wetenschappelijk bewezen effectiviteit

Mijn hondje had al 3 jaar maagpijn, en gaf vaak over terwijl we alle weken naar de dierenarts gingen. Maar sinds ik 2 maanden terug ben begonnen met Suppdog is ze weer happy! En haar baasje ook.

Sabine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *