Leestijd: 1 min.

In deze blog leren we of honden sinaasappels kunnen eten, inclusief sinaasappelschillen en -sap. We ontdekken ook of sinaasappel voordelen heeft voor honden. Sinaasappels zijn een citrusvrucht die in de zomermaanden verfrissend kan zijn en wanneer ze gemaakt worden tot sap een populair ochtenddrankje, maar ze worden ook gebruikt om smaak en aroma te versterken in warme dranken en gevogelte in de wintermaanden, vooral tijdens de feestdagen. Maar, mag een hond sinaasappel eten?

Na het lezen van dit artikel weet je
  • Of honden sinaasappels kunnen eten
  • Of honden sinaasappelschil kunnen eten
  • Of honden mandarijnen kunnen eten

Kunnen honden sinaasappels eten?

Ja, honden kunnen het vruchtvlees van sinaasappels eten, maar het is mogelijk dat jouw hond het niet lekker vindt. Ze zitten vol met voedingsstoffen zoals vitamine C, kalium
en vezels, dus als jouw hond van de smaak houdt, zijn een paar kleine stukjes sinaasappelvlees als traktatie prima voor een hond; 1 tot 2 plakjes maximaal is een goede richtlijn om te volgen.

Omdat sinaasappels een citrusvrucht zijn, bevatten ze echter een redelijk hoog gehalte aan zuur en natuurlijke suikers, dus sinaasappels zijn niet geschikt voor honden die te zwaar zijn en voor diabetici.

Kunnen honden sinaasappelschillen eten?

Nee, een hond mag geen schil van een sinaasappel krijgen. Ze mogen ook geen zaden of wit vruchtvlees krijgen, want dat kan giftige stoffen bevatten. Alleen het vruchtvlees is oké voor onze viervoeters. Sinaasappelschillen zijn ook een hoog risico op het veroorzaken van een obstructie in hun spijsverteringskanaal.

Als je hond al last heeft van zijn spijsvertering, heeft Suppdog daar een oplossing voor; de Probiotics+ snoepjes. De Probiotics+ zorgen voor een gezonde maag- en darmhygiëne, kalmeert maagklachten en vermindert krabben en graseten.

Suppdog Probiotica+ potje

De #1 natuurlijke & wetenschappelijke oplossing

  • Brengt de darmflora in balans
  • Ondersteunt bij o.a. jeuk, krabben, kopschudden, gistopbouw
  • 1 miljard+ goede bacteriën in 1 snoepje

Kunnen honden mandarijnen eten?

Zolang het alleen het vruchtvlees is dat ze van de mandarijn krijgen, ja. Honden kunnen ook het vruchtvlees van satsuma’s en clementines krijgen.

Kunnen honden sinaasappelsap drinken?

Nee. Sinaasappelsap is doorgaans geconcentreerd met extra zuren en suikers die een probleem kunnen veroorzaken voor jouw pup. Het is het beste om bij water te blijven als je je zorgen maakt over het hydrateren van jouw hond.

Bronnen

  1. Burke, A. (2022a, juli 27). Can dogs eat oranges? American Kennel Club. https://www.akc.org/expert-advice/nutrition/can-dogs-eat-oranges/

Profielfoto van Cémenne Snijder, klanttevredenheid manager en contentschrijver bij Suppdog. Afstudeerstudent Diergeneeskunde & Management bij Hogeschool Aeres in Dronten.

Ontmoet de auteur

Cémenne Snijder
Student Diergezondheid en allround dierenvriend die absoluut dol is op schrijven en onderzoek doen naar alles wat met honden te maken heeft!
Student Diergezondheid en allround dierenvriend die absoluut dol is op schrijven en onderzoek doen naar alles wat met honden te maken heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *