In deze blog onderzoeken we of honden dromen. Ontdek of honden net als wij ook dromen, of hun ras invloed heeft op hoe ze dromen en of onze harige viervoeters ook nare dromen kunnen hebben! Lees verder om erachter te komen..

Als je je hond ziet slapen, kan je hart op hol slaan. Ze zijn zo schattig! Alhoewel, soms kan je vredige en engelachtige pup plotseling veranderen. hun stilte wordt verbroken door onbewust gehuil, gegrom, gejank, getrek en wild bewegende poten. Nou, het blijkt dat dit willekeurige slaapgedrag een teken kan zijn dat jouw hond droomt! Als jouw pup droomt, wat droomt hij dan? En dromen ze net als wij?

Dus, dromen honden?
Wist je dat er algemeen wordt aangenomen dat de meeste zoogdieren dromen? Waaronder natuurlijk onze hondachtige metgezellen.

Het blijkt dat de hersenen structureel op die van ons lijken, met vergelijkbare hersengolfpatronen en activiteit tijdens de slaap. Wat ons vertelt dat onze pups in feite verschillende slaapcycli doorlopen net als wij, waaronder Rapid Eye Movement (REM), wat de kans vergroot dat ze dromen.

Waar dromen honden over?
Deze vraag kan een beetje problematisch zijn omdat onze pups ons niet kunnen vertellen waarover ze dromen. Dus kunnen we alleen maar gokken.

Volgens Dr. Richter “dromen honden waarschijnlijk over alledaagse activiteiten zoals achter vogels aanzitten, achter eekhoorns aanrennen, of zelfs interactie met jou en andere honden”.

Of ze kunnen denken aan hun favoriete traktaties, kwijlend bij de gedachte dat ze ervan kunnen genieten als ze wakker worden.

Trillen, janken, blaffen, rennen of grommen in hun slaap zijn allemaal veel voorkomende tekenen dat jouw hond droomt – en deze onbewuste gedragingen en de positie waarin jouw hond slaapt kan aangeven wat voor soort droom ze hebben!

Kunnen honden slechte dromen hebben?
Als honden kunnen dromen, kunnen ze dan ook nare dromen hebben? Helaas bestaat er een kans dat jouw pup wel eens last heeft van een nare droom.

Nachtmerries kunnen voorkomen. Het is misschien het beste om de nare droom op zijn beloop te laten en jouw hond te troosten zodra hij wakker wordt. Een geschrokken hond storen is slechts een van de fouten die elke hondeneigenaar maakt!

Conclusie
Honden kunnen net als wij dromen over alledaagse activiteiten. zoals achter vogels aanzitten, achter eekhoorns aanrennen, of zelfs interactie met jou en andere honden”. Er is zelfs een kans dat honden last hebben van nachtmerries. Het is dan het beste om jouw hond niet te storen.


Profielfoto van Cémenne Snijder, klanttevredenheid manager en contentschrijver bij Suppdog. Afstudeerstudent Diergeneeskunde & Management bij Hogeschool Aeres in Dronten.

Ontmoet de auteur

Cémenne Snijder
Student Diergezondheid en allround dierenvriend die absoluut dol is op schrijven en onderzoek doen naar alles wat met honden te maken heeft!
Student Diergezondheid en allround dierenvriend die absoluut dol is op schrijven en onderzoek doen naar alles wat met honden te maken heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *