Mag een hond peer eten?

Mag een hond peer eten? In deze blog leer je of honden peren kunnen eten en of peren goed zijn voor honden…

Mogen honden peer?

Ja! Honden kunnen peren eten. Het is helemaal veilig voor honden om peren te eten, zolang de pit, bladeren, stam en zaden eerst zijn verwijderd. Deze delen van de vrucht bevatten cyanide, en dit kan giftig zijn voor honden.

Is peer goed voor honden?

Peren zijn een prima snack voor honden omdat ze vol zitten met vezels, vitamine C, A, K, foliumzuur, koper, kalium, antioxidanten, anthocyanen, luteïne en zeaxanthine.

Ze moeten wel in hapklare stukjes worden gesneden om het risico op verstikking te minimaliseren.

Je moet jouw hond ook alleen verse, rijpe peren voeren. Peren in blik worden meestal bewaard in suikerrijke, kunstmatig gezoete siropen die gevaarlijk kunnen zijn voor een hond om te eten.

Peren die niet rijp zijn moeten ook worden vermeden. Deze zijn veel moeilijker te kauwen en kunnen een hond buikpijn bezorgen.

Zoals alle vruchten, mogen peren alleen worden aangeboden als traktatievoer, vanwege hun natuurlijke suikergehalte. Grote hoeveelheden suiker kunnen maagklachten veroorzaken. Als je hond diabetes heeft, moet u dit met uw dierenarts overleggen voordat je je pup stukjes peer aanbiedt.

Hond krijgt een stukje peer

Kunnen honden de schil van een peer eten?

Ja, je hoeft peren niet te schillen voordat je ze aan je pup geeft. Het is altijd raadzaam om fruit te wassen voordat jij of je hond het eet, als je de schil laat zitten, om er zeker van te zijn dat er geen bestrijdingsmiddelen op zitten.

Conclusie

Ja, honden kunnen peren eten, maar het is belangrijk om bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen. De pit, bladeren, stam en zaden van peren moeten verwijderd worden, omdat deze giftig kunnen zijn voor honden. Peren zijn over het algemeen een gezonde snack voor honden, omdat ze veel vezels, vitamines en antioxidanten bevatten. Het is echter belangrijk om de peren in hapklare stukjes te snijden om verstikkingsgevaar te voorkomen. Verse, rijpe peren zijn de beste keuze, terwijl ingeblikte peren met toegevoegde suikers vermeden moeten worden. Peren mogen alleen als traktatie gegeven worden vanwege hun natuurlijke suikergehalte. Raadpleeg altijd een dierenarts als je hond diabetes heeft voordat je peren aanbiedt. Het is niet nodig om de schil van een peer te verwijderen, maar het is wel verstandig om het fruit te wassen om eventuele bestrijdingsmiddelen te verwijderen.

Bronnen

  1. Anna Burke (24 augustus, 2022) Can Dogs Eat Pears? American Kennel Club
    Can Dogs Eat Pears? (akc.org)

Profielfoto van Cémenne Snijder, klanttevredenheid manager en contentschrijver bij Suppdog. Afstudeerstudent Diergeneeskunde & Management bij Hogeschool Aeres in Dronten.

Ontmoet de auteur

Cémenne Snijder
Student Diergezondheid en allround dierenvriend die absoluut dol is op schrijven en onderzoek doen naar alles wat met honden te maken heeft!
Student Diergezondheid en allround dierenvriend die absoluut dol is op schrijven en onderzoek doen naar alles wat met honden te maken heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *