In deze blog leren we alles over waarom honden gras eten! We zullen ontdekken of honden gras kunnen eten, waarom ze überhaupt gras eten en of het eten van gras een teken is van een gezondheidsprobleem. Lees verder om meer te weten te komen over honden die gras eten…

Heb je je hond wel eens betrapt op het smikkelen op een stukje van je gazon? De theorie is dat honden dit doen om hun maag te ontlasten en sommige baasjes raken in paniek bij het zien van hun hond die op een groot stuk gras knaagt. Maar wat zijn de werkelijke redenen achter deze ongewone eetlust voor gras? Waarom eten honden gras en moet je het toelaten…?

Waarom eten honden gras?

Er zijn meerdere redenen waarom honden gras eten, het is niet altijd omdat ze zich ziekig voelen! Dit zijn de redenen:

1. Ze vervelen zich

Sommige honden eten gras uit verveling, dus doen dit puur voor bezigheidstherapie! Zorg ervoor dat ze niet alleen aan hun dagelijkse bewegingsbehoefte voldoen, maar dat je zowel binnen als buiten met ze speelt en regelmatig met ze omgaat om eventuele verveling tegen te gaan.

2. Ze hebben meer vezels nodig

Sommige dierenartsen denken dat onze honden gras beginnen te eten als ze niet genoeg vezels, vitaminen, mineralen of voedingsstoffen binnenkrijgen in hun dagelijkse voeding. Het eten van gras kan de manier zijn waarop je hond aan die behoefte probeert te voldoen.

3. Het smaakt lekker

Sommige honden houden gewoon van de smaak van gras, vooral als het in de lente super vers ruikt!

4. Het is instinct

Het spijsverteringsstelsel van honden is geëvolueerd sinds zij door de mens zijn getemd. Het zijn echter omnivoren (eten van nature een combinatie van vlees en planten) en toen ze nog in het wild leefden, aten ze instinctief gras, zelfs naast de jacht op hun eigen prooi.

5. Ze proberen een ziekte zelf te behandelen

Sommige honden eten gras in een poging om zich beter te voelen als ze ziekig zijn, maar dit gaat vaak gepaard met andere symptomen.

Moet ik mijn hond gras laten eten?

Het is meestal veilig voor een hond om gras te eten, tenzij u uw gazon behandelt met bestrijdingsmiddelen die een hond erg ziek kunnen maken. Als je vermoedt dat je hond gras heeft gegeten dat met schadelijke bestrijdingsmiddelen is behandeld, moet je hem onmiddelijk naar de dierenarts brengen.

Het is ook van essentieel belang dat jouw hond regelmatig wordt behandeld tegen vlooien, wormen en teken. Dit beschermt je hond, je huis, je gezin tegen de verschillende soorten darmwormen bij honden die kunnen worden opgepikt door het eten van gras als ze niet goed beschermd zijn. Zorg ervoor dat hun preventieve wormkuur ook bescherming biedt tegen longworm, aangezien longworm kan worden opgelopen via slakken.

Gerelateerd product

4.8/5 – 252 kwispelende honden

Probiotica+ Darmsnoepjes

  • Gezonder darmstelsel & ontlasting
  • 100% natuurlijke ingrediënten
  • Wetenschappelijk bewezen effectiviteit

Mijn hondje had al 3 jaar maagpijn, en gaf vaak over terwijl we alle weken naar de dierenarts gingen. Maar sinds ik 2 maanden terug ben begonnen met Suppdog is ze weer happy! En haar baasje ook.

Sabine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *