“Wanneer slapen puppy’s de hele nacht door?” In deze blog leer je hoe je je puppy’s de hele nacht kunt laten slapen en ontdek je hoe lang puppy’s gemiddeld slapen per nacht.

Puppy’s zijn best veel werk! Ze hebben veel geduld, liefde en begeleiding nodig terwijl ze leren hoe ze een hond met jou kunnen zijn.

Slaapgebrek kan ervoor zorgen dat mensen korter van stof zijn en sneller geïrriteerd raken, maar als je puppy’s door het spannende proces gaan om niet bang te zijn om alleen te zijn ‘s nachts, is het belangrijk dat wij als baasjes rustig blijven en ons realiseren dat dit allemaal een leerproces is en uiteindelijk tijdelijk is…

Voorbereiding op een goede nachtrust: Tips voor het laten doorslapen van je puppy

Om een puppy’s te laten slapen de hele nacht door, moet je er eerst op voorbereid zijn om de eerste paar weken regelmatig ‘s nachts op te staan. Puppy’s hebben kleinere blaasjes en moeten veel vaker naar het toilet dan volwassen honden. Als je ze snel wilt laten leren om op het toilet te gaan, moet je elke paar uur opstaan om er zeker van te zijn dat ze voldoende kans hebben om naar buiten te gaan. Laat ze altijd naar het toilet gaan net voordat ze naar bed gaan.

Hoe zorg je ervoor dat je puppy de hele nacht doorslaapt?

Beslis waar je puppy gaat slapen. Ze hebben een comfortabel bed nodig en misschien ook een bench die geschikt is voor hun formaat. Laat ze in je kamer beginnen, zodat je ze kunt horen en naar buiten kunt brengen voor een toiletbezoek. Dan kun je ze geleidelijk naar een andere plek verplaatsen om hun comfort te verbeteren naarmate ze beter leren om naar het toilet te gaan.

Sommige baasjes kiezen ervoor om hun puppy in hun bed te laten slapen, maar denk na of je dat wilt laten doorgaan voor de rest van hun leven en of dit het beste is voor het trainingsproces van je pup en je kwaliteit van slapen.

Ongeacht welke beslissingen je maakt over waar ze slapen, onthoud dat het alleen zijn na zo lang te hebben geslapen met hun broers, zussen en mama eng en beangstigend kan zijn. Ze hebben veel geduld en begrip nodig om te leren dat alleen slapen geen eng ding is om te doen.

Omdat dit zo is, zullen ze waarschijnlijk in het begin de hele nacht huilen en verlangen naar jou. Negeer dit niet! Ze moeten weten dat jij hun nieuwe ouder bent en dat je er voor hen bent. Troost ze en bouw geleidelijk aan hun tijd zonder jou op in de eerste paar weken zodat ze leren om je te vertrouwen en dat je voor ze zorgt. Dit kan moeilijk zijn, maar blijf volhouden en wees geduldig. Ze zullen er uiteindelijk komen, en onthoud, deze periode is maar tijdelijk.

Probeer rustig en stil te blijven in de nacht met hen, zodat ze leren dat ze ook rustig en stil moeten zijn! Om een goede routine te vestigen, kun je proberen ze elke nacht rond hetzelfde tijdstip naar bed te brengen.

Onthoud, het bed moet nooit een straf zijn

Eén ding is zeker, hun bed of hun bench moet nooit als straf worden gebruikt. Dit zal ervoor zorgen dat ze leren dat bed een eng en slecht plek is en het moeilijker voor je zal maken om ze te kalmeren en te leren slapen.

Hetzelfde geldt voor het afblaffen van je puppy als ze niet willen slapen. Honden en puppy’s verwerken het afblaffen niet op dezelfde manier als mensen; ze zullen gewoon leren om bang voor je te zijn. Probeer deze verleiding te weerstaan en concentreer je in plaats daarvan op het positief versterken van gewenst gedrag. Dit is bewezen effectiever en ethischer te zijn.

Hoelang slapen puppy’s per nacht?

Een pup heeft ongeveer 6-10 uur slaap per nacht nodig. Hoewel je zult merken dat ze snel moe worden en ook veel overdag slapen. In de eerste 12 weken van hun leven kunnen ze ongeveer 20 uur per dag slapen.

Wanneer slapen puppy’s de hele nacht door?

Een pup zou in staat moeten zijn om de hele nacht door te slapen rond de 16 weken leeftijd. Maar met doorzettingsvermogen van de eigenaar kan dit ook eerder zijn!

Conclusie

Het laten doorslapen van je puppy de hele nacht vergt tijd, inspanning, consistentie, geduld en positieve versterking. Het is belangrijk om rekening te houden met de behoeften en gevoelens van je puppy tijdens dit proces. Help hen wennen aan het alleen zijn ‘s nachts op een rustige en kalme manier. Met de juiste aanpak en een goede routine, zal je pup uiteindelijk leren om de hele nacht door te slapen en kun jij genieten van een goede nachtrust als puppy-eigenaar.

Bronnen

  1. How Much Sleep Do Puppies Need? Here’s How to Make Sure. (akc.org)
    Auteur: Jan Reisen

Profielfoto van Cémenne Snijder, klanttevredenheid manager en contentschrijver bij Suppdog. Afstudeerstudent Diergeneeskunde & Management bij Hogeschool Aeres in Dronten.

Ontmoet de auteur

Cémenne Snijder
Student Diergezondheid en allround dierenvriend die absoluut dol is op schrijven en onderzoek doen naar alles wat met honden te maken heeft!
Student Diergezondheid en allround dierenvriend die absoluut dol is op schrijven en onderzoek doen naar alles wat met honden te maken heeft!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *