In deze blog ontdekken we hoe belangrijk een gezonde darmflora is voor honden en waarom het toevoegen van een probioticum aan het dagelijkse routine van je huisdier kan helpen om af en toe krabben, af en toe het kauwen op de pootjes en de algehele huid- en vachtgezondheid te verbeteren…

Krabbelt, krabt of bijt jouw hond zichzelf af en toe? Nou, als je baasje bent van een puppy, kan het soms voelen alsof niets wat je probeert of hoeveel je ook uitgeeft, je hond blijft krabben en nooit langdurig comfort vindt voor zijn huid en vacht?

Je bent niet alleen (vertrouw ons)! Het blijkt dat duizenden andere eigenaren en hondenliefhebbers ook behoorlijk gefrustreerd zijn en helaas ook geen succes hebben gehad met kant-en-klare producten zoals: Balsems, zalven en crèmes.

Dus als oppervlakkige oplossingen de verkeerde manier zijn, wat is dan de JUISTE manier om de huid- en vachtgezondheid van je hond te ondersteunen?

Nou, je zou schrikken als je te horen zou krijgen dat de af en toe jeuk, seizoensgebonden allergieën of af en toe een schimmelverstoring van je hond waarschijnlijk komen door slechte darmgezondheid…

Dat klopt, darmgezondheid!

Maar hoe is de darmgezondheid van je hond verbonden met hun huid- en vachtgezondheid?…

Waarom darmgezondheid belangrijk is bij honden

Een recente studie heeft aangetoond dat de samenstelling en het evenwicht van goede bacteriën in de darmen van een hond het immuunsysteem kunnen beïnvloeden… en een gezonde immuunrespons is een basis voor gezondheid en welzijn. Zonder deze basis zal geen enkele crème, balm of zalf helpen om je hond een gelukkig, gezond en comfortabel leven te laten leiden.

Dus dat stelt de vraag, hoe ondersteun je een sterke darmgezondheid?

Het kan helpen met hun stemming en angsten…

En het zijn niet alleen fysieke problemen waarbij probiotica kunnen helpen.

Net als wij mensen, ervaren onze honden ook omgevingsstress die hun mentale welzijn kan beïnvloeden, vooral als ze deel uitmaken van grote, luide gezinnen die ook meerdere huisdieren hebben en ze in pension brengen als ze reizen.

Deze stress kan het spijsverteringskanaal beïnvloeden en de stemming beïnvloeden – en als je hond af en toe wordt geconfronteerd met stress door reizen of veranderingen in de omgeving, of misschien door gebeurtenissen zoals vuurwerk, dan hebben studies aangetoond dat probiotica behoorlijk kunnen helpen.

De American Kennel Club (AKC) raadt ook aan om je hond een paar dagen voor het vooruitzicht van iets dat potentieel stressvol kan zijn, probiotische supplementen te geven. Bijvoorbeeld rond oud en nieuw, verhuizen of naar de dierenarts gaan.

Bovendien zijn sommige honden gemakkelijker gestrest dan andere. Als dat het geval is voor jouw hond, dan kan een dagelijkse dosis probiotica helpen om alledaagse situaties te ondersteunen, zoals autoritjes maken of alleen gelaten worden terwijl je op het werk bent.

En laten we de spijsvertering niet vergeten!

Door de populatie van goede bacteriën in het spijsverteringskanaal van je hond te ondersteunen, kun je EINDELIJK de controle over hun tranende ogen en af en toe losse ontlasting nemen.

Nuttige bacteriën spelen vele essentiële rollen in het spijsverteringsproces van je hond. Ze helpen voedsel te verteren en produceren belangrijke vitamines en belangrijke spijsverteringsenzymen.

Het voordeel? Een hond met een gelukkige, gezonde buik en geen ongemak.

Gerelateerd product

4.8/5 – 252 kwispelende honden

Probiotica+ Darmsnoepjes

  • Gezonder darmstelsel & ontlasting
  • 100% natuurlijke ingrediënten
  • Wetenschappelijk bewezen effectiviteit

Mijn hondje had al 3 jaar maagpijn, en gaf vaak over terwijl we alle weken naar de dierenarts gingen. Maar sinds ik 2 maanden terug ben begonnen met Suppdog is ze weer happy! En haar baasje ook.

Sabine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *