In deze blog ontdekken we of honden havermout kunnen eten en of er eventuele gezondheidsvoordelen zijn als je je hond havermout laat eten of havermelk laat drinken.

Kunnen Honden Havermout Hebben?

Ja, honden kunnen havermout in matige hoeveelheden eten! Het is vooral welkom in dieet van honden die gevoelig zijn voor tarwe en het is een goed alternatief voor diegenen die reageren op gluten.

Havermout is ook rijk aan voedingsstoffen; het is hoog in antioxidanten, vol met essentiële vitamines zoals vitamine B6, vol met mineralen zoals ijzer, zink en magnesium, en het is een goede bron van eiwitten en vezels. Dus havermout kan zelfs de gezondheid van je hond verbeteren!

Kunnen Honden Rauwe Havermout Eten?

Rauwe havermout is niet per se giftig voor honden, dus als je pup een of twee havermoutparels van de keukenvloer heeft opgezogen, is er niet zo veel om je zorgen over te maken. Maar als een hond veel rauwe havermout tegelijk eet, kan dit leiden tot een opgeblazen gevoel of buikproblemen. Rauwe havermout is zo rijk aan vezels dat het moeilijk en oncomfortabel kan zijn voor je hond om te verteren.

Als je hond een bekende tekortkoming aan zink of ijzer heeft, bevat ongekookte havermout een hoog niveau van fytinezuur, wat kan beperken hoeveel ijzer en zink de hond uit het eten kan opnemen. Dus wees je hiervan bewust als je hond rauwe havermout heeft gekregen en raadpleeg je dierenarts als je je zorgen maakt.

Havermout of havervlokken die niet vooraf gemengd zijn met kruiden, zoetstoffen of andere ingrediënten zoals rozijnen of rozijnen (die, samen met zoetstoffen zoals xylitol, zeer giftig zijn voor honden) en die gekookt zijn en goed afgekoeld zijn voordat ze worden geserveerd, zijn het beste voor honden. Kortom, je moet instant sachet met havermout of havermoutpap vermijden.

Als je havermout voor je hond klaarmaakt, zorg er dan voor dat je de havermout hebt bereid met gewoon, koud water, omdat de meeste honden intolerant zijn voor het lactose in melk.

Het tegelijk geven van te veel havermout aan een hond kan leiden tot diarree en/of braken, dus geef je hond alleen af en toe en in matige hoeveelheden havermout; één of twee keer per week. Je moet een hond nooit meer dan een eetlepel per 20 pond lichaamsgewicht per dag geven. Dus als je hond bijvoorbeeld 40 pond weegt, kunnen ze maximaal twee eetlepels havermout per dag eten, enzovoort.

Je moet altijd rustig aan doen bij het introduceren van een nieuw voedsel voor een hond om het maag-darmkanaal niet te verstoren, vooral bij pups. Geef een heel kleine hoeveelheid gekookte en afgekoelde havermout een paar dagen gedurende een week voordat je overweegt om het op lage hoeveelheden aan je hond te blijven geven. Je moet ze na hun eerste introductie van havermout nauwlettend in de gaten houden, omdat sommige honden allergisch kunnen zijn voor havermout. Als je hond jeukende huid, uitslag of roodheid ontwikkelt na het eten van gewone, gekookte en afgekoelde havermout, kan dit duiden op gevoeligheid en moet je contact opnemen met je dierenarts.

Zoals bij mensen kunnen alle honden op verschillende manieren reageren op verschillende voedingsmiddelen, dus wees altijd bewust van dit als je nieuwe voedingsmiddelen, snacks en snoepjes aan honden geeft, ongeacht of ze als veilig worden beschouwd.

Kunnen Honden Havermelk Drinken?

Ja, havermelk is niet giftig voor honden, maar het is aan te raden om ze alleen een paar eetlepels te geven, als traktatie af en toe, zodat het hun maag-darmkanaal niet verstoort.

Gerelateerd product

4.8/5 – 252 kwispelende honden

Probiotica+ Darmsnoepjes

  • Gezonder darmstelsel & ontlasting
  • 100% natuurlijke ingrediënten
  • Wetenschappelijk bewezen effectiviteit

Mijn hondje had al 3 jaar maagpijn, en gaf vaak over terwijl we alle weken naar de dierenarts gingen. Maar sinds ik 2 maanden terug ben begonnen met Suppdog is ze weer happy! En haar baasje ook.

Sabine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *